Ilmainen toimitus yli 65€ ostoksissa!! kotiin toimitus ostoksissa 13€

Koiran mittaus

1. Selän pituus mitataan säkästä hännäntyveen koiran seistessä perusasennossa (ei kaulapannasta).

2. Kaulanympärys mitataan koiran kaulan leveimmästä kohdasta eli kaulan juuresta. Haalarin kaula-aukko voi olla kaulanympärystä suurempi, koska se on säädettävissä  pienemmäksi.

3. Rinnanympärys mitataan koiran rintakehän leveimmästä kohdasta, etujalkojen takapuolelta. Jotta haalarissa olisi tarpeeksi liikkumaväljyyttä, on haalarin rinnanympärysmitan oltava 5–20 cm suurempi.

4. Etujalan pituus mitataan rintakehän alaosasta jalan sisäreunaa pitkin ranneluuhun. Sopivan pituinen etulahje ulottuu koiran kyynärvarteen.

Huom! Mikäli haalari hankitaan pitkäkarvaiselle koiralle turkin suojaksi, voivat lahkeet olla edellä mainittua pidemmät. Tällöin haalaria tulisi kuitenkin käyttää koiran ollessa kytkettynä tai omistajan valvonnassa.

 

 

Ohjeita oikean liivikoon löytämiseen

1. Rinnan ympärys mitataan vaakasuoraan rinnan korkeimmalta kohdalta.

2. Lantion ympärys mitataan lantion leveimmästä kohdasta.

3. Liivin pituus mitataan edestä kaulan juuresta pystysuorasti liivin helmaan.

 

 

Kuinka valitset oikean koon päivitetystä Y-valjaasta koirallesi?

Uuden ja vanhan Y-valjaan mallissa on muutamia eroja, jotka vaikuttavat oikean koon valitsemiseen koiralle. Tämä ohje on laadittu helpottamaan oikean valjaskoon valintaa monikäyttöisemmästä ja ergonomisemmasta päivitetystä Y-valjaasta.

Mittaa ensimmäiseksi koiran rinnanympärys. Ympärysmitta tulee ottaa koiran rinnan leveimmältä kohdalta etujalkojen takaa. Valjaan rintanauha asettuu noin 5 cm rinnanympärysmittakohtaa taaemmas. Siksi rinnanympärys nauhan kohdalta voi olla pienempi kuin saatu mitta koiran rinnan leveimältä kohdalta. Koiran rintakehän mallista riippuen voi olla mahdollista valita koiralle pienempi koko päivitetystä valjasmallista.

Esimerkiksi koiralle, jonka rinnanympärys on 63cm, vanhasta valjaasta oikea valjaskoko olisi 70. Päivitetystä Y-valjaasta koiralle on mahdollista sovittaa myös koon 60 valjasta ja mikäli rinnanympärysnauhan saa säädettyä koiralle sopivaksi, voi koiralle valjaasta valita tämän koon.

Oikean koon löydät koirallesi parhaiten aina sovittamalla valjaan. Mikäli sinulla ei ole mahdollisuutta sovittaa valjasta koirallesi ennen ostoa ja koirasi rintakehän ympärys kapenee voimakkaasti heti rinnan levimmän kohdan takaa, voit halutessasi ottaa tarkistusmitan oikean valjaskoon valintaa varten. Rintanauhan asettumiskohta riippuu aina koiran rintakehän syvyydestä, joten nauhan lopullinen paikka on aina koirakohtainen.


l klikkaa, osoitteesi estetn tst